سفارش تبلیغ
صبا ویژن
این در حالی است که استان خوزستان بیش از 8 سال است که با پدیده گردو غبار دست و پنجه نرم می کند و بنا به گفته هم میهنانی که در این استان سکونت دارند شدت و غلظت این پدیده جوی گاه به حدی است که هنگامی که در خیابان راه می روند ، برخورد ذرات معلق گرد وخاک به صورت شان را حس می کنند!

عصر ایران - بالاخره پدیده گرد و غبار پایتخت را به تعطیلی کشاند و مسئولان کشور در جلسه اخیر هیئت دولت یک گروه مدیریت بحران با حضور برخی از مسئولان دستگاه ها و نهادهای مرتبط با موضوع برای برون رفت از بحران موجود که بیش از نیمی از کشور را فرا گرفته است تشکیل داده اند .

به هر حال با توجه به اهمیت و ابعاد مساله باید از  اقدامات پیشگیرانه و در جهت مدیریت بحران که از سوی مسئولان امور انجام شده یا به انجام خواهد رسید تشکر کرد ، اما با این وجود مسایلی وجود دارد که باید مطرح شود تا ذهن دولتمردان و مسئولان متوجه باشند که اقدامات آنها زیر ذره بین نگاه تیز شهروندان کشور است و مسئولان باید پس از این اقدامات اخیر خود، پاسخگوی برخی از مردم استان های خاص از جمله خوزستان باشند که چرا علی رغم اینکه بنا به گزارش مراکز آماری در سال های گذشته با این پدیده با شدتی به مراتب بیش از تهران دست به گریبان بوده اند هیچ کدا م از اقداماتی که در چند روز گذشته در سطح ملی انجام شده است در سطح منطقه ای برای هم میهنان ساکن خوزستان و برخی دیگر از استان های مرزی در غرب کشور به مورد اجرا درنیامده است و یا لااقل اینکه اگر اقداماتی به مورد اجرا در آمده بوده اطلاع رسانی درستی انجام نشده تا مردم از آن مطلع شوند.

از جمله این که بعد از رسیدن این پدیده به تهران ،  دولت وزارت جهاد کشاورزی را موظف کردد با هماهنگی سازمان هواشناسی و استانداری ها در مناطق دارای پدیده گرد و غبار، در مدت شش ماه زمین‌های با پتانسیل فرسایش را مالچ پاشی کند.

مالچ ماده ای شبیه قیر است که موجب چسبندگی خاک می شود. بر اساس مصوبه امروز وزارت نفت هم موظف شد مالچ را به صورت رایگان در اختیار وزارت جهاد کشاورزی قرار دهد.

همچنین قرار شد موضوع با مقامات عراقی نیز به طور جدی در میان گذاشته شود تا برای گرد و خاکی که از بیایان های این کشور بر می خیزد و به سمت ایران می آید ، فکری شود.

به علاوه کارگروهی متشکل ازمعاون نظارت و راهبردی رئیس جمهور،معاون امور بین الملل وزیر امور خارجه، رئیس سازمان مدیریت بحران کشور، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست،معاون وزیر نیرو، رئیس سازمان جنگل ها ومراتع کشور، معاون وزیر بهداشت و درمان و رئیس سازمان هواشناسی به ریاست مهاون اول رئس جمهور برای حل مشکل تشکیل شد.

 وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح هم موظف شد با استفاده از نیروهای مسلح در مدت سه ماه،در کانون های بحران و مناطق تحت تاثیر پدیده گرد و غبار، فضای سبز دارای درخت ایجاد کند.

این در حالی است که استان خوزستان بیش از 8 سال است که با پدیده گردو غبار دست و پنجه نرم می کند و بنا به گفته هم میهنانی که در این استان سکونت دارند شدت و غلظت این پدیده جوی گاه به حدی بوده  است که هنگامی که در خیابان راه می روند ، برخورد ذرات معلق گرد وخاک به صورت شان را حس می کنند!

بنا به گزارش مراکز آماری در استان خوزستان در سال 81، 10 بار، در سال 82، 11 ، در سال 83، 9 ، در سال 84، 12 ، در سال 85، 19 ، در سال 86، 31 ، در سال 87، 55 و در سال 88، تاکنون 9 نوبت پدیده طوفان گردو غبار به وقوع پیوسته است.

حال شهروندان ساکن این استان و مناطق دیگری که با این پدیده دست یه گریبان بوده اند ،آیا این حق را ندارند که از مسئولان امر گلایه کنند که چرا حالا که حاشیه ای ضعیف از آنچه که در متن شدید این واقعه جوی در استان خوزستان و دیگر استان های غربی بوده است به تهران و برخی دیگر از شهرهای بزرگ کشور رسیده است مساله اهمیت پیدا کرده و باعث تعطیلی ادارات و کارخانه ها و... شده است ؟

آیا شهروندان غیر تهرانی ارگانیسم های طبیعی انسانی از جمله قلب ، ریه و... ندارند و آیا تاثیر شرایط جوی ناگوار فقط بر روی شهروندان تهرانی محسوس است؟!

به هر حال ، همان طور که بارها و بارها هم مردم و هم مسوولان تاکید کرده اند که ایران ، فقط تهران نیست ، امیدواریم در عمل نیز شاهد استانداردهای رفتاری یکسان در برابر پایتخت نشینان و مردم سایر نقاط کشور باشیم به ویژه در دولتی که با سفرهای استانی اش ، بیش از همه ، داعیه دار درک مستقیم مشکلات مردم در اقصی نقاط کشور است.




تاریخ : جمعه 88/4/19 | 7:33 عصر | نویسنده : سعید | نظرات ()
l>